Årets festivalkunstner 2023:

Trude Lind Oftedal

Spennende bilder med performance!

Under Hemnesjazz i år får vi besøk av Trude Lind Oftedal fra Andenes, som er valgt ut som årets festivalkunstner. Hun vil blant annet presentere en del nye spennende, store bilder som vil være en del av en performance under åpningen av utstillingen.

Vi gleder oss til å presentere denne sprudlende dama og hennes kunst.

Oftedal er født i Trondheim i 1968, men vokste opp på Helgeland. Faktisk gikk hun i første klasse på Hemnesberget. Nå bor og arbeider hun på Andenes.

Etter tegning, form og farge på videregående skole startet Trude ei 3-årig kunstutdanning på Andøy kunstskole i 2003. Da hun etter hvert utviklet allergi mot oljemaling, falt valget på tegning i stedet. I dag tegner hun hele tiden, og blir aldri lei. Hun arbeider med håndtegninger som videre bearbeides digitalt, i tillegg til collage-arbeider blandet med akrylmaling.

Hun har jobbet som lærer i kunstfaget, men nå driver hun sitt eget atelier og galleri i Andøy. Trude har stilt ut flere steder i landet, og har også deltatt på flere gruppeutstillinger. 

Trude Lind Oftedal snakker et eget språk i sin kunst, både når det gjelder uttrykk og budskap. Lekent, vilt, innimellom litt rått. Noen ganger med humor, andre ganger med et mer alvorlig underliggende budskap. Og tilknytningen til nord skinner ofte gjennom i bildene.

Åpning av utstillinga vil være torsdag 
3. august klokken 14.30.

Velkommen!

Åpningstider Lapphella kulturarena:
Torsdag          14:30 – 18:00
Fredag            12:00 – 18:00
Lørdag            12:00 – 18:00