Årets festivalkunstner 2022:

Eva Hansen Sjøvold

Hjem med store bilder i bagasjen!

Under Hemnesjazz 2022 er vi så heldige å få oppover Eva Hansen Sjøvold (21) som er avgangsstudent ved Einar Granum Kunstfagskole. I år vant hun Drømmestipendet som er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Eva har allerede markert seg i kunstmiljøet og har høstet gode kritikker gjennom sin utstilling ved Galleri Vekta, og utstilling av et av sine bilder («Marte») ved utstillingen «Jeg teller til hundre», som ble vist på Astrup Fearnley Museet, Mellomstasjonen (Nasjonalmuseet) og Kunstnernes Hus. Nå gleder hun seg stort til å få vist frem bildene sine i sine hjemtrakter.

Eva er en opptatt dame. Hun har allerede fått tilbud om flere utstillinger, og har nettopp utført et 17 meter høyt street art-prosjekt ved Grünerløkka. Noen kjenner helt sikkert til damen ved undergangen i Mo i Rana, som ble laget under hennes tid ved Rana kulturskole.

Under utstillingen ved Hemnesjazz vil hun også vise fram en installasjon som hun vant pris for som beste eksamensoppgave nå i vår. Fersk kunst liker vi!

Utstillingen under Hemnesjazz vil bli vist på Lapphella, nærmere bestemt i Roghellskøtet. Dette er et røft lokale med stor takhøyde, noe som passer perfekt for hennes bilder, som hun selv har presisert. På spørsmålet hvorfor hun maler så store bilder sier hun: Jeg maler mennesker, og det at jeg maler i faktisk størrelse gjør prosessen mer personlig.

Åpning av utstillinga vil være torsdag 
4. august klokken 15.00, med litt musikk som seg hør og bør!

Velkommen!

Tekst: Hilde Sletten
Foto fra streetart: Christian Tandberg 
Foto: Marie Pedersen

Åpningstider i Roghellskøtet:
Torsdag          15:00 – 18:00
Fredag            12:00 – 18:00
Lørdag            12:00 – 18:00