Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

At Oslo Jazzensemble med 14 musikere kommer til Hemnesjazz med ny originalmusikk på norsk, komponert direkte for ensemblet er helt naturlig. Jernvaren på Hemnesberget var nemlig første spillested på bandets turné etter premieren på Kongsberg jazzfestival 2017. Da het bandet Ensemble Denada, men det spiller ingen rolle. Etter besøket på Jernvaren høsten for tre år siden er det blitt mer enn 25 konserter med Torun Eriksen og bandet fra Arendal til Hammerfest, konsert på NRK-TV og live-album fra Tyskland.    

Et virus fra Wuhan endret på alle turnéplanene for 2020. En planlagt konsert i Hammerfest i juni ble flyttet til september, og dermed ble det turné i Nord-Norge i stedet for konserter i Europa. Et forslag om å få til returkamp hos Hemnesjazz ble møtt med jubel av musikerne. Sommeren 2019 spilte bandet på hovedscenen i San Sebastian med Maria Schneider – en konsert som ble karakterisert som en av de beste i festivalens historie. Og en annen kvinne som har satt sitt preg på bandet er altså sangeren, komponisten og tekstforfatteren Torun Eriksen.

Albumet «Live in Bremen» ble sluppet i alle formater våren 2019, og var basert på Torun Eriksens album «Grand White Silk», arrangert for ensemblet av Erlend Skomsvoll. Nå skrives neste kapittel av prosjektet, bokstavelig talt: Torun Eriksen har laget ny musikk og nye tekster på norsk, direkte for Oslo Jazz Ensemble. Bandets saksofonist Martin Myhre Olsen skriver arrangementene. Og tekstene er på norsk! Jazzhistorien er full av sangere som står foran store jazzensembler. Men det er betydelig mer sjeldent at sangere komponerer og skriver nye tekster direkte for slike ensembler. Faktisk er det vanskelig å finne et eneste eksempel på noe slikt. Torun Eriksen lager fortellinger om livets små og store fenomener, og denne gangen har singer-songwriter Eriksen beveget seg minst et par hakk i retning jazzen. Ikke minst som et resultat av et nært samarbeid om arrangementene med en av norsk jazz nye unge kanoner, saksofonist Martin Myhre Olsen. Her er energi og intensitet, her er både meditasjon og kraftfullt ensemblespill. Ensemblet består av 14 musikere, inkludert en rekke formidable solister. Flere av dem kan faktisk fortsatt løse ungdomsbillett på tog og fly, mens andre nærmer seg veteranstatus i norsk jazz.

MEDVIRKENDE:

Torun Eriksen (vokal, komponist og tekstforfatter)
Marius Haltli (trompet)
Hayden Powell (trompet)
Anders Eriksson (trompet, flygelhorn)
Even Kruse Skatrud (musikalsk leder, trombone, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Kristoffer Kompen (trombone)
Martin Myhre Olsen (altsaks)
Børge Are Halvorsen (altsaks, fløyter)
Joakim Bergsrønning (tenorsaks, bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (barytonsaks)
Anders Aarum (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Kjetil Dalland (bass)
Børre Flyen (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)

Oslo jazzensemble drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.
Produksjonen er støttet av Norsk kulturråd.

Billettpris medlem kr 150,-
Billettpris ikke-medlem kr 200,-
Ungdom mellom 15 og 25 år gratis

Koronaregler gjelder fremdeles, og det vil kun bli solgt 50 billetter. Det blir «kinooppsett» med minimum 1 meters avstand mellom stoler. Ved handling i baren gjelder gjeldende avstandsregler og bruk av håndsprit. Alle som kjøper billett må signere sin tilstedeværelse ved ankomst i tilfelle behov for smittesporing i etterkant av arrangementet.

KJØP BILLETT HER!