Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Scene Finnmarks Marianne Halmrast, Asbjørn Ruud og Tobias Solheim-Nilsen møter den tromsøbaserte saksofonisten Fred Glesnes og danner kvartetten NYX – med et musikalsk uttrykk som spenner fra lyriske stykker til hardtslående rockjazz! Samtlige komposisjoner er signert kvartettens medlemmer, og her bys det på både sfæriske, ambiente stemninger med arktiske overtoner, og på drivende, energiske groover!

Fred Glesnes (saksofon) er fra Tromsø og har gjennom mange år turnért Norge og resten av Europa. Han er en av de ledende og mest brukte freelancemusikerne, arrangørene og bandlederne i landsdelen og har mange plateutgivelser bak seg, både i eget navn og som sidemann for andre. Glesnes er utdannet med ”Master Of Music Jazz Performance” fra Western Michigan University i USA. Han underviser også i rytmisk saksofon ved Universitetet i Tromsø.

Asbjørn Ruud (gitar) er født og oppvokst på Darbu og utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Han bodde i Oslo i perioden 1982-94 og jobbet som frilanser i hovedstadens musikkmiljø i de fleste av disse årene, og medvirket i en rekke sammenhenger innen TV, radio, teater, ulike store og små band m.m. Han flyttet til Vadsø i 1994, og har siden 1996 vært ansatt som produsent og landsdelsmusiker i Scene Finnmark. Han er også en aktiv komponist og arrangør.

Marianne Halmrast er en kontrabassist og el-bassist utdannet ved Jazzlinja i Trondheim. Siden 2008 har hun jobbet som landsdelsmusiker i Scene Finnmark, og hun har kompetanse innenfor mange rytmiske sjangere som jazz, pop, rock, friimpro og klezmer. I hennes arbeid som landsdelsmusiker har hun, i tillegg til å spille på en rekke både store nasjonale og små lokale turnéer og konserter, komponert og produsert musikk til diverse prosjekter og teaterforestillinger.

Tobias Solheim-Nilsen (trommer) er født og oppvokst i Tromsø. Han tok sin utdanning ved Universitet i Tromsø, og har senere tatt studier ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Tobias har jobbet som frilansmusiker siden 2015 og ble ansatt som trommeslager i Scene Finnmark i 2018. Hans hovedfokus i musikk er på improvisasjon og lekenhet i prosjektene han spiller i. Tobias har også bidratt på flere plater, deriblant «Globus» med jazztrioen Dratapp som kom ut i 2018.

Billetter medlem kr 200 / Ikke-medlem kr 250 / Ungdom mellom 18-25 Gratis

Konserten er støttet av Kulturfondet
og er et samarbeid med Scene Finnmark 

KJØP BILLETT HER!