Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Katarina Barruk er en av de spennende nye stemmene i det samiske musikklandskapet.

Katarina Barruk er en umesamisk artist og låtskriver fra Lusspie (Storuman). Hun ble utnevnt til årets unge artist av Riddu Riddu festivalen 2012, og slapp i 2015 sitt debutalbum Báruos som var et samarbeid med den norske produsenten og komponisten Frode Fjellheim. Etter dette har hun gjort en rekke kritikerroste konserter i både inn- og utland både med sitt eget soloprosjekt og i andre prosjekter, senest med den norske komponisten Maja S. K. Ratkje. Barruk jobber både med moderne samisk musikk som er inspirert av pop, jazz og visetradisjon, men også mye med tradisjonell umesamisk joik. Umesamisk er et unikt språk som ligger mellom nordsamisk og sørsamisk, og ligger i dag på Unescos liste over kritisk truede språk. Med sin umesamiske musikalitet og fantastiske stemme ser vi ingen grenser for hvor langt musikken hennes kan nå.

Musikken beveger seg i et spennende landskap hvor det umesamiske løftes fram for publikum på ulike arenaer innen pop, jazz og world music, og er samtidig et veldig viktig bidrag til den skandinaviske musikkscenens bredde og den skandinaviske kulturen!

Hun kommer til Jernvaren med ny musikk sammen med Arnljot Nordvik – Gitar, Christo Stangness – Kontrabass Christer Jørgensen – Trommer og Adrian Danielsen – piano og synth

Billetter medlem kr 200 / Ikke-medlem kr 250 / Ungdom mellom 15-25 Gratis

Støttet av Kulturfondet og er et samarbeid med prosjektet Arctic Pulse

KJØP BILLETT HER!