Project Description

Ytterli, Norum, Ryeng

FREDAG 4.8 14:00 OMSORGSSENTERET

«DE TRE MUS(IK)KETERENE»

Trioen Ytterli/Norum/Ryeng består nærmere bestemt av Ståle Ytterli og Daniel Norum på sang, med Åsbjørg Ryeng på «tango-trekkspillet» bandoneon. «De tre musikketerene» møttes i sin tid på Musikkhøgskolen i Oslo, Ytterli som lærer og Ryeng/Norum som studenter.

Musikkhøgskolen arrangerte tangofestival og alle tre var involverte. Dette førte til et videre samarbeid i seksmannsgruppen Cantango som så dagens lys sommeren 2016 og som også spiller under festivalen. De tre vil på denne konserten bl.a. fremføre musikk fra Cantangos repertoar, men også vise hvordan tangoen utviklet seg i Skandinavia og Europa, med musikk av Alf Prøysen, Evert Taube og Kurt Weill. Her ligger det altså god til rette for en musikalsk hyggestund på omsorgssenteret på Hemnesberget og du er hjertelig velkommen.

Ståle Ytterli – født og oppvokst i Brygfjelldalen i Hemnes – kjenner vi godt fra tidligere festivaler, bl.a. fra hans samarbeid med ragtimepianist Morten Gunnar Larsen. Ytterli er sangpedagog ved Norges Musikkhøgskole og er selv sangutdannet i Oslo, København og New York og er fast tilknyttet middelalderensemblet Pro Musica Antiqua Oslo, ragti- meorkesteret Ophelia Orchestra og tango- gruppen Barrio Tango. Ytterli har de siste ti årene jobbet primært med musikaler og un- derholdnings-musikk, bl.a. har han vært med i re oppsetninger av Les Misérables hvorav to i rollen som Javert og ellers medvirket i bl.a. Chess, Which Witch, Annie og Vamp- musikalen Hallo Adjø, for å nevne noe.

Åsbjørg Ryeng er en norsk bandoneonist fra Trondheim. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Her studerte hun det argentinske tangotrekkspillet hos den anerkjente bandoneonisten Per Arne Glorvigen. Åsbjørg er en allsidig utøver med et bredt repertoar innenfor ere sjangre og er spesialisert innen argentinsk tango. Hun er en aktiv frilans musiker som har utmerket seg som solist og kammermusiker i inn- og utland.

Daniel Norum fra Steinkjer har studert ved Norges musikkhøgskole og sangelev hos pro- fessor Barbro Marklund-Pêtersone. Daniel er en allsidig tenor med erfaring fra mange stilarter og sjangre innen både klassisk og rytmisk musikk. Høsten 2012 ble han håndplukket av Elisabeth Norberg Schulz til å være med på “Unge operatalenterkonsert” i Den Norske Opera under Oslo Operafestival. Samme høst mottok han Sparebank1s TÆL-stipend og i 2013 var han solist med Forsvarets Stabsmusikkorps på Akershus festning. I senere tid har han og de andre bl.a. vært aktuelle med turne og konsertvirksomhet med den fantastiske sekstetten Cantango.

BILLETTER