Project Description

White Ascot

TORSDAG 3.8 20:30 JERNVAREN

WHITE ASCOT – Ingen slipstvang!

White Ascot ble dannet i gangene på musikkonservatoriet i Tromsø høsten 2013. Bandet var i starten ikke noe mer enn en gjeng unge musikkstudenter som ønsket å spille sammen. Men i løpet av kort tid hadde de utviklet sitt eget musikalske landskap med elementer fra soul, R&B, hip hop, elektronisk musikk og jazz.

White Ascot slapp sin første EP, “Pilot”, i 2016, i tillegg til en musikkvideo av tittelsporet filmet live i studio. De unge musikerne er ellers svært aktive i det Nord-Norske musikkmiljøet, og frontfiguren Frida Lydia Waits hylles allerede for sin spesielle stemme. De komponerer fengende låter som raskt fester seg på hjernen, og tross sin ung alder serverer bandet også reflekterte tekster som er verdt å låne øre til. Bandet gjestet Hemnesberget da de i fjor var på Nord-Norgesturné i regi av Nordnorsk Jazzsenter, som gjennom turnéprosjektet Monitor ville øke jazzinteressen blant ungdommen. White Ascot ga ut ny EP på eget plateselskap nå den 18. juni, og sannsynligheten er derfor ikke liten for at bandet serverer opp til flere blodferske låter.

Bandet består av: Vokal: Frida Lydia Waits
Piano: Adrian Danielsen
Bass: Kjell Audun Holestøl
Trommer: Mikael Pedersen Jacobsen

Adrian Danielsen vant prisen ”Ungt Talent Nord” under fjorårets Hemnesjazz, og denne konserten er ”siste del” av premien. Adrian er født og oppvokst i Tromsø, født i 1994.Han har spilt piano siden han var 7 år, og gikk på musikklinja på Kongsbakken i Tromsø fra 2010-2013. Deretter bar det rett på musikkonservatoriet i Tromsø, hvor han nå er på sitt fjerde og siste år. Adrian oppdaget jazz da han begynte å spille i Storband på kulturskolen i en alder av 13 år. Etter hvert avanserte han i rekkene, og spiller nå med Tromsø Storband. Han har også spilt i nordnorsk ungdomsstorband og nordnorsk storband. – Utenom storbandmusikk, holder jeg mye på med synther og elektriske instrumenter. Fender Rhodes og musikken rundt det instrumentet har jeg en veldig stor forkjærlighet for. De siste årene har han vært komponist/arrangør og pianist i sitt eget band, White Ascot, men Adrian spiller også i flere andre konstellasjoner, i tillegg til at han underviser og virker som freelance-musiker. Som om ikke det var nok, spiller han i tillegg i Kajander.

BILLETTER