Project Description

Tine Thing Helseth Quintet

FREDAG 2/8 KL. 20.00 HEMNES KIRKE

Let the trumpet sound!

Hemnesjazz får i år besøk av flere norske verdensnavn,

Tine Thing Helseth er ett av disse. Helseth begynte å spille trompet som syvåring, og har utdannelse fra Foss videregående skole og konservatorieavdelingen på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og hun regnes i dag som en av de ledende trompetistene i sin generasjon.

Thing Helseth er en artist som utfordrer sjangergrenser med en intens og kreativ filosofi. Tine har jobbet og spilt sammen med flere av verdens ledende orkestre, blant andre BBC Philharmonic, DR SymfoniOrkestret i Danmark, Bergen Filharmoniske Orkester og Sveriges Radios Symfoniorkester, og har spilt på scener som Royal Albert Hall.

Hun ble kåret til årets nykommer under Spellemannprisen 2007 og mottok et arbeidsstipend på 200.000 kroner fra Gramo. Under TV-sendingen opptrådte hun sammen med Det norske kammerorkester. Samme år spilte hun på åpningsnummeret under Nobels fredspris-konserten, som vises over store deler av verden. I 2009 fikk hun Borletti-Buitoni Trust Fellow-stipendet, og i 2010 mottok hun Mozart Award i Dortmund.

– Det er flott å få de store norske navnene hit til Hemnesjazz, og denne konserten i Hemnes kirke fredag ettermiddag kan fort bli et høydepunkt i år, sier festivalsjef Marte Præsteng

BILLETTER