Project Description

Sjur Hjeltnes og Sigrid Moldestad

LØRDAG 3/8 KL. 14.00 HESTNESET

Stemninger i friluft

Ifjor samarbeidet Hemnesjazz med Hemnes Turistforening om friluftskonsert på Hundneset, og den suksessen skal gjentas i år. Da er det Sigrid Moldestad og Sjur Hjeltnes som skal sørge for det musikalske ute på den idylliske odden.

Sigrid Moldestad er en både renommert og prisbelønnet musiker. Hun vant Spellemannprisen både i 2005 og 2007 i klassen Folkemusikk/gammeldans. I 2008 fikk hun Gloppen kommunes kulturpris og i 2010 ble hun tildelt Folkelarmprisen som Årets folkemusiker av kulturminister Anniken Huitfeldt. Samme år fikk hun dessuten Fylkeskulturprisen for Sogn og Fjordane. To år senere, i 2012, ble hun tildelt Hilmarprisen, som tildeles for fremme av interesse for folkemusikk.

Sjur Hjeltnes fra Voss er både klassisk pianist og seriøs komiker. Han har kommet med sine særegne tanker fra pianokrakken, helt fra de ytterste skjær og inn til kongens slott. Han har studert ved Griegakademiet i Bergen og Ecole Normale de Musique de Paris, han har spilt det meste mellom Deep Purple og Fartein Valen og han har vært kapellmester, skuespiller og komiker i alt fra revy til samtidsteater. Fra 2003 til 2010 spilte han med Nordic Tenors, og i 2006 vann de Komiprisen sammen.

Disse to flotte vestlendingene skal altså sammen gjøre sitt for å løfte stemningen i de fortryllende omgivelsene nede på Hundneset. Og før konserten får man også overraskelser langs HTFs vandretur til friluftsarenaen.

BILLETTER