Project Description

Salto Mortale

LØRDAG 5.8 22:45 JERNVAREN

SIRKUS på Hemnesjazz!

Når Salto Mortale igjen entrer scenen på Jernvaren er det liten tvil om at det er ei real sirkusforestilling av en konsert publikum tas med på.

Etter over femtenhundre konserter over hele landet, og med en historie tilbake til 1999, er nå Christianssand Ensemble (CSSE) historie. Likevel vil enhver spådom om ensemblets død bli gjort til skamme, når vi nå nok en gang opplever det energiske bandet på scener rundt om i landet, nå altså som Salto Mortale.

Bandets nye vokalist, Hans Marius Hoff Mittet, og resten av musikerne har jobbet frem ny musikk og lekt med nye instrumenteringer. Melodier, tekster, og instrumenter har blitt demontert og remontert, og bandets uttrykk blitt utviklet og utvidet. Resepten er likevel den samme – egne låter med norske tekster, boblende energi og sitrende nerve der de sikter seg inn på den smale aksen mellom skyggefullt alvor og rein, uforfalsket livsglede. Inspirert av salmer, chansons og østeuropeisk folkemusikk; tilsettes den helakustiske kraftsalven også gnister fra den amerikanske populærmusikkarven i alle dens avskygninger.

Hans Marius Hoff Mittets sterke sceniske tilstedeværelse og formidlingsevne er allment kjent via mang en teaterscene rundt om i landet. Dette, kombinert med hans formidable og unike egenskaper som sanger, gjorde Mittet til den perfekte arvtager som vokalist i ensemblet. Salto Mortale serverer spilleglede, lekenhet og melodisøte, sarte tekster, presentert med like deler kraft og gentleman-eleganse.

Vi lover en svett lørdagskveld i Hemnesbergets konserthule, Jernvaren, og her blir det rift om billettene!

Vokal: Hans Marius Hoff Mittet
Klarinett, kor: Brynjar Rasmussen
Trombone, kor: Marius Tobias Hoven
Gitar, kor: Jarle Storløkken
Gitar, kor: Per Einar Watle
Kontrabass, kor: Eirik Are Oanæs Andersen

BILLETTER