Project Description

Ole Børud

FREDAG 4.8 22:00 AULAEN

GROM OG GROOVY
fredagskveld

Børud er kanskje et nytt og ukjent navn for deg, men hvis du lengter etter et nytt musikalsk bekjentskap, som kan gi deg store gleder, så er det nettopp ham.

Børud og det finslepne bandet hans byr på funky, soulfull westkystrock av ypperste merke (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers). For musikknerdene der ute er Børud på ingen måte noen skjult skatt, eller ignorert musiker. Søk ham bare opp på You Tube og du vil raskt skjønne tegningen, der drøssevis av håpefulle musikanter verden over forsøker å bryne sine ferdigheter på komposisjoner fra hans to foregående album, i såkalte bass-, gitar- eller trommecovere. Som andregenerasjons medlem i Børud- familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har Ole Børud vært profesjonell musiker siden han var 16 år.

I praksis har han stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben i Børudfamiliens egne gospelprosjekter. Som det andre ytterpunkt har han liketil figurert som metalmusiker i noen år – ikke minsti gruppen Extol, som skapte stort engasjement verden over med sitt album fra 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han elitenav landets live- og sessionmusikere og har samarbeid med artister som Torun Eriksen, So an og Oslo Gospel Choir. Live har han delt scene med Andrae Crouch, varmet opp for Kirk Franklin i Globen, spilt på Cotton Club i Tokyo og vært gjest med Santa Fe And The City Horns i Las Vegas. De siste par al- bumene til Børud har solgt oppunder ti tusen fysiske eksemplarer i Skandinavia og Japan – mildt sagt respektable tall i dagens digitale virkelighet.

Nå gleder vi oss stort til å få oppleve ham på Hemnesberget for første gang. I sum får vi en funky og tight rytmeseksjon med effektfull blås, fengende gitar-licks og med Børuds distinkte vokal i front. Dette er både dansbart og diggbart, så kjenn din besøkelsestid!

BILLETTER