Project Description

Hungry John & the Blue Shadows

LØRDAG 5.8 22.00 AULAEN

FORTSATT SULTEN

Hungry Johns autentiske bluesvokal og virtuose munnspill i kombinasjon med Atle Johansens råe og kreative gitararbeid – ofte med slide – utgjør mye av Hungry Johns unike blues-sound. Og fy som det groover og svinger når de blir effektfullt backet opp av Gunnar Bergstrøm på trommer og Aksel Fjæra på bass.

Hungry John, alias John Magnar Bernes, fikk kallenavnet sitt da han gikk og sultet som gatemusikant i London tidlig på 70-tallet. Rikelig med åndelig føde hadde han imidlertid fått i seg. Vel hjemme i Norge startet han i 1975 det banebrytende Bergen Blues Band, og siden har han reist land og strand rundt med både egen musikk og som fortolker av andres. Nå er han på ny klar med ny plate og turne.

Platen har fått tittelen SO FINE, og er hans åttende utgivelse. Ringreven Hungry John viser her med all tydelighet at han fremdeles er sulten og har både smaken og appetitten i orden, med bare egne låter i arsenalet. Hungry John har gjennom sine mange år i bluesens tjeneste turnert i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland og gjort en rekke konserter i USA og i Europa, bl.a. som support for storheter som B. B. King, John Mayall, Buddy Guy og Junior Wells.

Vi ser her konturene av en norsk bluesveteran som nyter respekt langt utover landegrensene, og som vi nå får sjansen til å få høre på lille Hemnesberget. Gjør deg klar til god gammel elektrisk bluestrad, rikelig med texasinspirert bluesrock og alt i mellom! Som mange fortsatt sikkert husker gjestet faktisk Hungry John Hemnesjazzen allerede i 1998, og gav oss en konsertbegivenhet med lokalhistorisk sus over seg når Hungry John og Knut Reiersrud kuppet konsertscenen til Vidar Busk og leverte en forrykende musikalsk og visuell jamsession som det fortsatt går gjetord om. Men nå ligger det til rette for nye uforglemmelige minner, med Hungry John and the Blue Shadows.

BILLETTER