Project Description

Hedvig Mollestad Trio

LØRDAG 3/8 KL. 22.00 JERNVAREN

Jazz Sabbath!

Det blir heftige toner lørdag kveld når Hedvig Mollestad Trio entrer scenen.

For hvert album trioen gir ut, prøver kritikerne å finne opp en passende sjanger for den trollbindende, kompromissløse og «rett-i-mellomgulvet-musikken» de spiller. Er det jazz eller rock? Er det stonerswing? Eller kanskje kan doomjazz være rett betegnelse? Magasinet Classic Rock kom kanskje nærmest, da de beskrev bandet som Jazz Sabbath. Bandets miks av referanser går fra Black Sabbath og Jimi Hendrix til John Coltrane, altså både samtidsjazz og heavy metal. Dette har vist seg å være en suksessoppskrift, for Hedvig Mollestad Trio har en stadig økende internasjonal fanskare.

Bandet er blitt en live-favoritt, og de har spilt på alt fra skitne små buler rundt i verden til de store konsertsalene og jazzfestivalene. Trioen har varmet opp for John McLaughlin på London Jazzfestival og spilt på store musikkfestivaler som Roadburn, Tons of Rock, Vancouver Jazzfestival, Berlin Jazz Festival, London Jazz festival og Øyafestivalen for å nevne noen.

– Vi har forsøkt ved et par tidligere anledninger å få denne gjengen til Hemnesberget uten å lykkes. I år fikk vi det til, og det er duket for en heftig opplevelse med bøttevis av trøkk, smiler bookingsjef Magnar Skreslett.

BILLETTER