Project Description

Filmbad med Torill Kove

FREDAG 2/8 KL. 12.00 AULAEN

Torill Kove – en norsk Oscar-vinner

Iår får Hemnesjazz svært så celebert besøk, når forfatteren, illustratøren og filmskaperen Torill Kove gjester Hemnesberget. Hun er noe så sjeldent som en norsk Oscarvinner.

Det blir filmbad under årets festival, og dette er første gang Hemnesjazz bringer film inn på plakaten på denne måten. Og da starter de altså helt på toppen, med en norsk Oscar-vinner.

I 2007 ble Koves animasjonsfilm Den danske dikterentildelt Oscar for beste kortfilm, og i fjor var kortfilmen Tråderå finne på langlisten over kandidater til Oscar-nominasjonen for beste kortfilm. Filmen er produsert av Mikrofilm AS, i samproduksjon med National Film Board of Canada. Mikrofilm er Torill Koves hovedprodusent, og Trådervar det tredje samarbeidsprosjektet mellom Kove, Mikrofilm og NFB, etter Den danske dikterenog Moulton og meg.

I tillegg til flere egne filmer hadde hun også regien på den første langfilmen om Albert Åberg, Hokus Pokus Albert Åbergfra 2013.

Blant hennes øvrige kortfilmer er All You Can Eat, Fallen Angel, Squash and Stretchog Snails. Flere av disse filmene er også prisbelønnet.

Hun har også skrevet og illustrert bildebøkene Min bestemor strøk kongens skjorter(2000), Den danske dikteren(2007), Moulton og meg(2014) og Tråder(2017).

Torill Kove har dessuten illustrert Henrik Hovlands tre bøker om krokodillen Johannes Jensen, som jobber på ligningskontoret.

På filmbadet presenteres blant annet den Oscar-belønnede kortfilmen, og publikum får en unik sjanse til å høre filmskaperen fortelle om flere av sine prosjekter i en uformell setting.
Til å intervjue Oscarvinneren har Hemnes Jazzforum fått forfatter og filmskaper Ivar Hartviksen, som selv har gitt ut flere bøker, deriblant den populære Ranaindustrien i bilder. Hartviksen var leder i Nordnorsk avdeling av Norsk Filmforbundfra 2000 til 2008.

BILLETTER