Project Description

FESTIVALKUNSTNER BENITA TORNHOLM

Torsdag 02.08 19.30 TBA

Myke bilder som sprer glede!

Tekstilkunstneren Benita Tornholm har aldri hatt utstillinger nord for Rennebu i Trøndelag, så dette sier hun skal bli en fantastisk ny opplevelse!

Benita er født i San Francisco i 1960, men vokste opp i Asker. Hun har bodd både i San Francisco og i Rio de Janeiro, men lengtet alltid tilbake til Norge, noe som kommer tydelig til uttrykk i bildene hennes – de har utpreget norske motiver.

Hun er spesielt glad i å lage bilder fra norskekysten, med skjeve skipperhus og naust, som danser omkring ute på holmer og skjær.  Små hus som lener seg inntil hverandre, og som forteller hverandre at livet er godt å leve!

Benita er utdannet allmennlærer, og spesialpedagog. Hun har en halvårsenhet i tekstil fra lærerskolen- og det var der hun fikk prøve seg på applikasjon av stoffer- og fikk blod på tann. Hun jobber nå fulltid med kunsten sin.

Bildene hun syr, kaller hun for tekstilmalerier, da de er en kombinasjon av tekstilmaling, applikasjon og symaskinbroderi. Mange av bildene er svært naivistiske og humoristiske, og Benita ønsker å spre glede ved hjelp av bildene sine. Bildene skal være en kontrast til alt det triste og vonde som finnes i verden.  «Mange har sagt at de blir i godt humør av bildene mine- og det gleder meg virkelig!»

Teknikken har Benita utviklet gjennom en periode på 27 år. Bildene blir til underveis, det er sjelden hun lager skisser. «Jeg kan ha en ide, en tanke- og så vil stoffene jeg klipper bli til et bilde. Det er en spennende prosess, da jeg ikke helt vet hvordan bildet utvikler seg.»

«Jeg maler imidlertid himmelen først- med tekstilmaling. Da har jeg en bakgrunn. Den siste delen av prosessen er når jeg bruker symaskinen. Det er også den mest tidkrevende. Jeg er veldig glad i detaljer, og jeg styrer symaskinen ved å bevege på stoffet som jeg syr på.  Jeg syr inn måker, stakittgjerder, blomster, trær, flagg, vinduskarmer, brygger, tauverk, tang og bølger.»

Benita Tornholm har deltatt på mange utstillinger i Norge, gjennom 25 år. Hun har også deltatt på utstillinger i Danmark og i Tyskland. Hun driver også Galleri Kunstverftet i Stavern, sammen med 6 andre kunstnere.

Benita lager myke bilder- som sprer glede! Velkommen på vernissage og utstilling!

BILLETTER