Project Description

Ellen Andrea Wang Trio

FREDAG 4.8 20:00 JERNVAREN

TRIO MED TRØKK

Bassisten, vokalisten, komponisten – og sensasjonen – Ellen Andrea Wang har vært på Hemnesjazz tidligere med jazz- kvartetten Pixel. I løpet av få år har hun etablert seg som et sterkt navn på både den norske og den internasjonale jazzsce- nen, og har med Pixel og egen trio nådd ut til et bredt publikum. Det siste året har hun turnert over store deler av verden med trommelegenden Manu Katché, spilt konsert med Sting i Paris, turnert med Marilyn Mazur, blitt utnevnt av The Guardian som en av dagens mest interessante jazzmusikere.

Ellen Andrea Wang Trio stiller med en utsøkt sjangerblanding der jazz, pop og elektronica smelter sammen til en høyere enhet. I Wangs
særdeles fengende og egenartede kompo- sisjonsunivers får vi servert låter med stort radiohit-potensiale på den ene siden, avløst av forsiktige instrumentale pusterom på den andre.

I trioen er Wang backet opp av to av landets fremste, unge instrumentalister. Tangentisten Andreas Ulvo – kjent fra bl.a. Eple Trio og Mathias Eicks band – er like komfortabel med analogsynthen som sitt lyriske jazzpianospill og Erland Dahlen på trommer, har gurert som studio- og livemusiker for kremen av norske artister, samt sine egne musikalske konsepter som opererer innen feltet elektronika/ jazz/eksperimentell musikk. Med Ellen Andrea Wang Trio borger det for en musikalsk festaften der du – musikalsk sett – trygt kan forvente deg det uforventede. Ønsker du å stille bedre forberedt, så sjekk for all del ut trioens nydelige debutskive fra 2014 – «Diving», perfekt for hete sommerkvelder.

BILLETTER