Project Description

 Cantango

LØRDAG 5.8 18:00 AULAEN

TANGO FOR 200

Gjør dere klar til fyrrig temperament, lidenskap og sensualitet! Cantango er en norsk tangogruppe som spesialiserer seg på musikk fra tangoens gullalder som blomstret ved Rio de la Plata på 1930–40-tallet. Herfra trekkes det linjer frem til Astor Piazzolla og den ”nye” tangoen.

Bandet er et nytt og sterkt tilskudd til den lange linjen av tangogrupper som har sprunget ut i Norge de siste 20 årene. Musikerne har bred erfaring fra forskjellige stilarter som tango, jazz, ragtime, cabaret og klassisk, og har ulik bakgrunn med hver sin utøvende karriere, både solo, og fra grupper som Ophelia Orchestra, Tangueros del Norte, Glød, Ytre Suløens Jass-ensemble, samt Kringkastingsorkesteret og Oslo filharmoniske orkester. I sum utgjør dette ensemblet et friskt nytt pust i det voksende tangomiljøet i Norge.

Gruppas repertoar er bredt med en blanding av sangtangoer og instrumentallåter av komponister som Carlos Gardel, Anibal Troilo, Julio De- Caro og Astor Piazzolla. Gjør dere klar til en emosjonell musikalsk reise med vakker sang, dyp innlevelse og herlig islett av skuespill fra fantastiske Cantango.Resepten er likevel den samme – egne låter med norske tekster, boblende energi og sitrende nerve der de sikter seg inn på den smale aksen mellom skyggefullt alvor og rein, uforfalsket livsglede. Inspirert av salmer, chansons og østeuropeisk folkemusikk; tilsettes den helakustiske kraftsalven også gnister fra.

BILLETTER