Project Description

Blues Detour

TORSDAG 01.08 KL. 18:00 HEMNES KIRKE

Blues fra ulike verdener møtes

Kombinasjon av folkblues-størrelsen Eric Bibb og verdensmusikerne Ale Möller og Knut Reiersrud er rett og slett uimotståelig!

Eric Bibb, Ale Möller & Knut Reiersrud oppstod som et tilfeldig liveprosjekt i 2010 da Ale Möller fikk i oppdrag å samle sine blueshelter i et unikt møte. Man fant raskt ut at det fantes en sterk musikalsk kjemi mellom disse tre personene. Det musikalske møtet ledet til mange og inspirerende diskusjoner om hvordan bluesen kan ta forskjellige former i ulike tradisjoner og hvordan nordiske kulturer og tradisjoner farger en musikkform som oppstod i en helt annen del av verden.

Eric Bibb er oppvokst i New York i en musikkfamilie, men er nå bosatt i Sverige. Han har spilt mye i Norden og internasjonalt og har hele tiden hodet åpent for klanger og impulser fra hele verden. En verdensborger i ordets rette forstand. Halvt norske Ale Möller, bosatt i Göteborg, er folk og verdensmusikant som har den svenske folkemusikken som trampoline for sine mange musikalske reiser. Knut Reiersrud kjenner vi alle til, denne prototypen på en bluesmann og world music-pionér som ofte gjør særegne tolkninger av den norske folkemusikken.

BILLETTER