Project Description

BILL EVANS & ULF WAKENIUS feat. KEITH CARLOCK & PER MATHISEN

Fredag 03.08 20.00 JERNVAREN

Verdensnavn i alle ledd!

Velkommen til en konsert som garantert gir publikum et hakeslipp de sent glemmer!

Den amerikanske stjernesaksofonisten, Bill Evans, og den svenske gitarguruen Ulf Wakenius, har invitert med seg den amerikanske trommeslager-magikeren Keith Carlock og norske Per Mathisen, kjent som selveste “Bass Vikingen”, til denne kraftpakken av en kvartett.

Det er et ekstremt musikalsk trøkk, fantastisk virtuose musikere og et samspill i verdensklasse. Musikken er hovedsakelig komponert av Evans og Wakenius, og hentes fra deres lange internasjonale karrierer, en herlig blanding av jazz, jazzrock, funk, fusion, rock og mye, mye mer.

Bill Evans: Født 1958, spilte i bandet til Miles Davis på 1980 tallet allerede som 22 åring og har etter det hatt en fantastisk solo karriere med 2 Grammy nominasjoner, gitt ut over 17 solo album og turnerer konstant verden over med sine egne band og konstellasjoner. Var medlem i Mahavishnu Orchestra og Elements og har jobbet med verdens-stjerner som: Herbie Hancock, John McLaughlin, Mick Jagger etc.

Ulf Wakenius: Født 1958, spilte i bandet til Oscar Peterson så lenge som 10 år og har blitt karakterisert av Peterson som en av verdens aller beste jazzgitarister. Har samarbeidet med storheter som: Pat Metheny, Michael Brecker og Niels Henning Ørsted Pedersen.

Keith Carlock: Født 1971, trommeslager som har spilt og spiller med Sting, TOTO, Steely Dan, James Taylor, JohnMayer blant mange andre. Kåret i Modern Drummer magasinet til årets beste Pop, Fusion og allround trommis i 2009.

Per “Bass Viking” Mathisen: Født 1969, norges svar på Jaco Pastorius på el.bass og Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Har spilt i så mange som 35 land og gitt ut 13 CD’er i eget navn og som produsent. Han har spilt konserter med superstjerner som Mike Stern, Alex Acuna, Gary Husband, Bill Bruford etc.

Billettpris kr 250,-

BILLETTER